El ple de l’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat una modificació de crèdit per poder pagar unes certificacions de les obres del carrer Sor Maria Torres. L’ampliació és de 31.614,59 euros. S’ha canviat la partida pressupostària destinada a l’enderroc d’una casa del carrer Abadia que finalment s’utilitzarà per sufragar el cost de les obres. L’enderroc es farà l’any vinent gràcies a l’entesa amb l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga que requeria poder utilitzar aquest espai per l’edició d’enguany.

Els costos no s’han pogut pagar abans perquè no s’ha tancat la liquidació de l’exercici 2018, ha explicat l’alcalde de l’Espluga Josep Maria Vidal. 

L’1 de març era la data límit per fer aquest tancament. El cap de l’oposició, Jordi Torre de Junts per l’Espluga, ha lamentat la situació assegurant que “suposarà un sobrecost” per l’Ajuntament i ha demanat a intervenció que es dugui a terme aquesta liquidació ja que considera que no s’ha tancat per una “mala praxis” de la secretària interventora.

ÀUDIO: Jordi Torre demana que es tanqui la liquidació

L’alcalde Josep Maria Vidal ha respost a Torre assegurant que “l’aprovació de la liquidació recau en l’alcaldia”, encara que només és qui la signa. També ha comentat que aquest fet “està tenint conseqüències greus que començarem a notar aviat”. “S’estan enraderint els pagaments”, ha afegit. 

ÀUDIO: Josep Maria Vidal comenta les conseqüències de no haver tancat la liquidació

Finalment, Jordi Torre ha recordat que l’anterior alcalde, David Rovira, va posar un expedient a la secretària i que es va oferir a l’actual equip de govern prendre “unes mesures cautelars que no vau acceptar”.