Ja és pública l’oferta musical i la imatge gràfica del Riubombori d’enguany que arriba a la desena edició i que es celebrarà aquest dissabte al Jardí dels Francolins. El cartell l’encapçala el protagonista, Jordi Francolí, enguany sense cap artista a la portada. La Cultural Jordi Francolí, organitzadora del festival, commemorar els 10 anys de què el Jordi se’n va anar i ho fa amb músics del territori i influenciats pel Jordi.

L’organització ha presentat aquest dilluns el cartell del Riubombori d’enguany, aquesta vegada dissenyat per l’espluguí Marc López. Amb la imatge gràfica també s’han conegut els grups i cantautors que actuaran al festival d’estiu de la Conca. La cantautora Sara Oriol, Carlos Trijueque, el conjunt Variable, la vallenca Susannes, Mel i mató, el grup de l’espluga Tòlia i les Guineus i uns joves del municipi que es diuen Immobles són les formacions que participaran en el festival.

Imatge del primer cartell i del desè. (Imatge: Pep Morató)

Enguany, a diferència dels últims anys, no se celebrarà el “Reconeixement Jordi Francolí” que donava l’oportunitat als conjunts a la gravació d’un tema en uns estudis professionals i de ser particpes a la Festa Major de l’Espluga. La desena edició del festival mantindrà l’essència del primer reconeixement, ara fa deu anys, amb músics del territori i influenciats pel Jordi.

10 anys de reconeixements al jove músic espluguí

La primera edició del Riubombori es va celebrar el 12 de juliol de 2009, en aquell moment era un concert d’homenatge a Jordi Francesc Deutú, conegut amb el nom artístic de Jordi Francolí, qui va patir un accident entre un camió i la furgoneta que conduïa, a l’N-340 a l’altura de Mont-roig del Camp. No va ser fins al 2011 en què es va posar nom al festival, els primers anys d’homenatge, el festival se celebrava al Parc Fluvial.

En aquells moments Jordi Francolí acabava d’iniciar una carrera musical d’èxit com a cantautor. El 2007 va presentar el seu primer treball, i just una setmana abans de l’accident va donar a conèixer el segon disc ‘Sense pressa…’ en el qual posava música a poesies del poeta espluguí Mn. Ramon Muntanyola.