Des de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp) han organitzat la sessió formativa ‘La gestió econòmica de les associacions’. Una formació que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda a la seu de Concactiva, a Montblanc. L’objectiu de la sessió és oferir formació sobre com portar la gestió econòmica i laboral i quines obligacions fiscals tenen les associacions sense ànim de lucre.

Les formació s’ha dividit en cinc grans blocs: el marc legal de les associacions, el marc normatiu i gestió comptable, el marc normatiu i gestió fiscal, les diferències entre l’associació i la cooperativa I en quins casos encaixa un transformació de l’entitat en cooperativa. S’han abordat temes com l’IVA, l’Impost de Societats, l’IRPF o la contractació laboral.

Aquesta xerrada sorgeix de l’interès de les mateixes associacions quan l’any passat van fer la petició en una sessió formativa també de CoopCamp. Fa un parell d’anys que va canviar la normativa i algunes entitats han de presentar, per exemple, l’impost de societats. “És important que les persones que conformen una associació sàpiguen quines obligacions fiscals tenen”, ha dit Anaïs Sastre de CoopCamp a l’EFMR.

Des de CoopCamp també han presentat el model cooperatiu, la diferència entre una associació sense ànim de lucre i una cooperativa. Sastre però, ha insistit que ells el que realment volen promocionar és l’economia social.

ÀUDIO: Anaïs Sastre explica que volen promocionar l’economia social