El recent nucli comarcal d’Endavant (OSAN) a la Conca de Barberà ha convocat aquest passat dissabte 1 de juny una vintena de persones per a exposar el marc de treball #ÉsDeMínims. La presentació va comptar amb la presència de Marta Civit de Conca Terra d’Acollida, Eulàlia Reguant de la CUP i Gemma Tomàs d’Endavant. A la trobada van coincidir diversos col·lectius comarcals i es va comprovar que les inquietuds i reflexions eren força compartides.

L’espai polític que es planteja té com a objectiu cohesionar les diverses iniciatives i lluites socials i polítiques de la comarca que avui estan disperses. Endavant pensa que totes les problemàtiques que com a societat enfrontem tenen el mateix origen a combatre, el capitalisme patriarcal. La lluita pel territori, la lluita pels drets de les dones, l’habitatge, l’acolliment de les persones migrants, l’antifeixisme, entre d’altres, diuen que no poden ser lluites fragmentades i les persones que les duen a terme no poden estar aïllades les unes de les altres. Pensen que cal unir esforços per a créixer més i millor, que s’han d’unificar agendes.

Endavant (OSAN) proposa unes reivindicacions mínimes que “posen la vida al centre i que poden servir per a aglutinar i cohesionar les classes populars dels Països Catalans”. Demanen un salari mínim de 1.200 € per 30 hores de setmana laboral, la regulació del lloguer, la creació d’una banca pública, l’accés a l’aigua, la llum, el gas i les telecomunicacions públiques i a preus socials i uns serveis públics bàsics garantits.

A més, a nivell comarcal, pensen que aquestes reivindicacions anteriors es poden enriquir amb d’altres d’específiques del territori que serveixin per a que aquesta iniciativa connecti i arreli en les veïnes de la Conca de Barberà.
Endavant (OSAN) valorarà com ha anat la presentació i properament es posarà en contacte amb els diversos agents comarcals per a pensar els passos següents.