L’alcalde de l’Espluga de Francolí dels últims 16 anys plega en menys de 15 dies quan es constitueixi el nou ajuntament. David Rovira no va optar a la reelecció les passades eleccions i ara es jubilarà políticament. Aquest diumenge ha passat per l’Espluga FM Ràdio a fer balanç de govern.

Pel que fa a urbanisme i habitatge, Rovira ha insistit en què s’ha d’apostar per nova construcció, desenvolupant el pla Milmanda. La zona del costat del pavelló creu que és l’espai més fàcil d’edificar, però ha afirmat que la nova construcció és cosa dels promotors urbanístics i no tant de l’ajuntament.

Sí que ha reconegut que ell, ara mateix, no tornaria a treballar pel POUM. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal es va aprovar al desembre del 2017 per unanimitat, però Rovira ha dit que s’han gastat molts diners i “encara no se ben bé per a què”. Ha manifestat que ara seguiria amb normes subsidiàries i amb modificacions puntuals, “seríem més àgils i podríem fer el mateix”. També ha comentat que no compraria Cal Nicasi ara mateix perquè no ha estat “rendible” per l’ajuntament.

ÀUDIO: David Rovira diu que no tornaria a fer el POUM

Arrenjar carrers

Sobre habitatge social, ha emplaçat al pròxim ajuntament a què segueixi treballant amb el projecte de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Un projecte de fet, que va prometre que tiraria endavant ell mateix, però que ha quedat encallat.

“L’Espluga està consolidada urbanísticament”, ha dit Rovira. Ha tret pit de l’arranjament dels carrers del nucli antic: “enteníem que si no posàvem diner públic, era molt difícil d’entrar”. D’aquesta manera, ha explicat com es van acollir a la Llei de Barris i com ha canviat l’aspecte de zones com el Capuig. També ha posat d’exemples la carretera de Montblanc, l’avinguda de Catalunya o el pont de la via del tren.

ÀUDIO: David Rovira es mostra satisfet de l’arranjament de carrers

Comerç i indústria

Sobre indústria. “No hem vist créixer el polígon, però sí el nombre de treballadors”, ha destacat David Rovira quan se li ha preguntat per la seva promesa electoral de crear 100 llocs nous de feina. Ha recordat que la Mahle ha passat de 60 treballadors a 250 els últims anys.

D’altra banda, Rovira també ha dit que cal potenciar el comerç local, però que abans d’això, la mateixa gent de l’Espluga se l’ha de creure i anar-hi a comprar. No se’n penedeix de la zona blava, sí que ha dit que es podria reformular amb un sistema del disc horari.

ÀUDIO: David Rovira diu que tothom ha d’apostar pel comerç local

També ha subratllat alguns equipaments i serveis dels quals se’n sent orgullós: l’Espluga FM Ràdio, la Biblioteca, la municipalització de l’Escola de Música o el manteniment de la llar d’infants o el nou institut Joan Amigó. Tot i això, Rovira marxa sense haver aconseguit el traspàs de la titularitat de l’antic edifici del centre de la Generalitat a l’Ajuntament.

ÀUDIO: David Rovira reivindica alguns equipaments

Comiat de David Rovira

Finalment, Rovira ha dit que “segueixo tenint il·lusió per l’Espluga i molta experiència, però ja no tinc la força física que tenia” i ha avançat que deixa l’ajuntament sanejat. David Rovira s’acomiadarà aquest dijous a les 22 h en un ple extraordinari a la sala d’actes de l’Antic Hospital.

La patacada electoral del seu successor Jordi Torre amb Junts per l’Espluga l’ha atribuïda a diversos factors: “el país té un moviment d’esquerres important”, les diferències internes del PDeCAT i la “inexperiència”de la gent de Junts, “l’altre equip portava gent preparada”, ha assegurat Rovira.

Recupera l’entrevista completa