L’actual alcalde de Sarral amb Convergència i Unió, Josep Amill ha guanyat les eleccions encapçalant la candidatura ara de Junts per Sarral. Malgrat la victòria, els de Junts hauran de pactar amb algun dels altres dos grups polítics si desitgen ocupar el seient de batlle del municipi. Junts per Sarral ha aconseguit 335 vots, fet que equival a un 39,83% del totals, traduint-se amb quatre regidors.

Cal esmentar que en aquestes eleccions s’hi han presentat dues candidatures més: ERC i la FIC. Pel que fa als republicans, han aconseguit una representació de tres regidors al consistori local gràcies als 277 vots que han rebut, aquests vots representen un 32,94% del total. I en darrer lloc, la FIC ha obtingut 217 vots, fet equivalent a un 25,80% del total dels vots i dos regidors.

Amb aquests resultats, Amill perd la majoria que havia tingut fins ara a l’Ajuntament de Sarral. En declaracions a l’EFMR durant el programa especial del 26-M, Amill ha apuntat que “en ser tres llistes, el repartiment (de regidors) és més difícil”. El guanyador creu que ara és moment de parlar amb les altres agrupacions per tal de conformar l’ajuntament.

ÀUDIO: Josep Amill explica com ha quedat conformat l’Ajuntament de Sarral.

En conclusió, 849 persones s’han apropat al centre electoral per tal d’exercir el seu dret a vot, no obstant cal destacar que dels 1089 electors declarats a votar, 240 s’han abstingut. Pel que fa al percentatge de votació, concretament ha estat del 77,96%, deu punts per sobre que el de les darreres municipals.