El ple medieval de l’Ajuntament de Montblanc, celebrat en el marc de la Setmana Medieval, va nomenar Fill Predilecte de la vila a títol pòstum a Matias Vives i March.

El ple es va celebrar dissabte a l’església de Sant Miquel i va comptar amb la unanimitat de tots els grups municipals. Tots van destacar la gran feina i trajectòria del Matias Vives, mort l’any passat, en favor de Montblanc i del país. El seu fill Enric va ser l’encarregat de recollir el diploma de fill predilecte en nom de la família.

Va ser diputat al Parlament de Catalunya durant vuit anys (1980-1988) i regidor a l’Ajuntament de Montblanc (2011-2013), amb el grup l’Entesa. També va ser conseller comarcal d’habitatge del Consell Comarcal de la Conca. L’any 2013 va deixar el càrrec de regidor per haver estat imputat al cas de Catalunya Caixa, del qual després en va quedar absolt.

El 1971 va ingressar en el PSUC i col·laborà amb Unió de Pagesos. Va ser membre de l’Institut Català d’Estudis Agraris, va assumir el càrrec de Síndic de Greuges de la URV, formar part de l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya, ser membre del consell d’administració de Caixa Catalunya i molts altres càrrecs de responsabilitat.

A nivell local també va ser vicepresident del Club Excursionista de Montblanc i membre de la fundació Martí l’Humà Tot Conca, així com membre actiu de la Setmana Medieval.