El, fins fa pocs mesos, abat de Poblet Octavi Vilà ja és oficialment bisbe de Girona. Aquest diumenge 21 d’abril va ser nomenat bisbe de Girona en una cerimònia en la qual Vilà va entrar vestit de monjo per rebre a posteriori les vestimentes pertinents al seu nou càrrec. L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, va presidir l’ordenació en la qual van assistir més de 1.300 persones.

La cerimònia va comptar amb la promesa de l’escollit, la imposició de les mans, la unció del cap i el lliurament del llibre de l’evangeli i les insígnies, l’anell, la mitra i el bàcul. Octavi Vilà va seure en l’anomenada Cadira de Carlemany prenent el poder del seu nou càrrec i assumint la presidència de la celebració amb la professió de fe. També va dedicar unes paraules als assistents: «Soc a Girona com a bisbe per ser cristià amb vosaltres i per servir-vos» i afirmant que l’església ha de ser «la casa de tots».

A l’acte hi van assistir representants de la vida política, social i cultural com l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, la presidenta del Parlament, Anna Erra, el president d’ERC, Oriol Junqueras o el secretari del PSC, Salvador Illa. A més, una trentena de membres de la Unitat Pastoral de l’Espluga de Francolí es van desplaçar fins a Girona per viure l’acte en primera persona, inclosos mossèn Antonio Rosario i els alcaldes de l’Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet.

La Unitat Pastoral de l’Espluga de Francolí es va desplaçar fins a Girona pel nomenament del nou bisbe de Girona (Imatge: Unitat Pastoral de l’Espluga de Francolí)