L’alcaldable d’Espluga Viva vol que els vigilants municipals passin a veure a la gent que viu sola. Amb un llistat d’ancians, els guàrdies saludarien habitualment les persones per assegurar-se de què tot està correcte. Aquesta proposta l’ha fet el candidat a l’alcaldia d’Espluga Viva, Jaume Vendrell, durant l’entrevista electoral de l’EFMR. Durant el debat, el mateix candidat va assegurar que s’havien trobat diverses persones d’avançada edat que havien mort soles al municipi.

ÀUDIO: Jaume Vendrell vol que els vigilants visitin les persones grans

En aquest àmbit, Vendrell també vol que les subvencions que es donen per arranjar façanes, es traslladin a la gent gran perquè rehabilitin les escales o els interiors per millorar l’accessibilitat.

En habitatge, remarca la importància de fer una borsa. En una altra línia, el candidat aposta per fer una sortida per darrere a l’escola Martí Poch “per evitar els col·lapses que es produeixen en hora punta”.

ÀUDIO: Jaume Vendrell explica la proposta d’obrir una nova sortida a l’escola Martí Poch

Impulsar el turisme i l’esport

En matèria d’indústria, el candidat d’Espluga Viva proposa que l’ajuntament “faciliti els terrenys” a les empreses que es vulguin instal·lar al municipi, inclús comprant més sòl industrial a particulars. També ha explicat que “tenim la fama d’un poble dormitori” i ha remarcat que cal impulsar el turisme i promocionar-lo, igual que la pràctica esportiva, destacant l’espeleologia.

Preguntat pels motius per presentar-se com a cap de llista, ha dit que li van demanar i que tot i que no és “la persona més adequada, em faig càrrec de tota la gent que tinc al darrere”. Sobre la situació política de Catalunya, l’alcaldable ha dit que no estan d’acord amb la independència i sobre el seu acord municipal amb el PSC ha comentat que van junts “perquè ens paguen la propaganda”.