L’Escola Sagrat Cor de Solivella ha estat premiada amb un dels Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla en la categoria d’Experiències en grup gràcies al projecte ‘Fem de guies, descobrim i georeferenciem Solivella’. En aquesta categoria s’havien presentat 134 propostes i només se n’han premiat 25. La iniciativa del Sagrat Cor s’emmarca en la Mostra de Teatre a l’Escola de la Conca de Barberà, quan els alumnes de Solivella van fer de guies turístics als nens i nenes dels altres centres educatius que van anar al municipi a fer teatre.

El Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solivella van proposar a l’escola que mostressin el poble als grups de nens que vinguessin a fer teatre, tot aprofitant el treball que feien amb els elements patrimonials del poble. Es van fixar amb el castell, els rentadors i els murals de ceràmica.

ÀUDIO: La directora de l’escola, Tere Torres, explica el projecte

Els petits solivellencs van organitzar diverses activitats i després de les obres de teatre, els nens amfitrions ensenyaven el municipi als forasters. “La idea és que el projecte no s’acabi aquí i tingui continuïtat“, ha dit la directora. Enguany elaboren un fulletó.

Es tracta d’un projecte multidisciplinari on han tocat diverses assignatures com català, castellà o medi. “És un projecte molt complet”, ha valorat Tere Torres i ha remarcat la importància de “fer poble”. Gràcies a aquesta activitat també han pogut abordar altres qüestions com el vandalisme.  

ÀUIO: Tere Torres diu que és un projecte complet