L’agrupació d’esquerres que encapçala Josep Maria Vidal demana més inversió econòmica als equipaments municipals de l’Espluga de Francolí, també una reestructuració dels mateixos. Consideren que estan “deixats” i que s’hi ha d’intervenir amb “urgència”.

Anna Garcia, la número quatre, ha dit que si governen, primer miraran “l’estat dels equipaments per analitzar la situació i iniciar una reestructuració”. El cinc, Xavier Rosell, ha posat com a exemple el Casal amb el teatre, el pavelló, l’escola de música o la piscina considerant que són unes instal·lacions que estan “molt deteriorades”. Pel que fa al CAP, volen habilitar la segona planta del consultori “perquè els metges tinguin més espai per desenvolupar la seva tasca”, ha dit Rosell.

ÀUDIO: Xavier Rosell explica el deteriorament d’alguns equipaments municipals

També pretenen demanar a la Generalitat la titularitat de l’edifici de l’antic institut Joan Amigó, un procés que ja ha iniciat l’actual ajuntament, però que ha quedat encallat amb la situació política del país, segons el govern de David Rovira. 

Finalment, Rosell ha lamentat que el pavelló municipal que es va estrenar l’any passat, també té “moltes deficiències”. Ha esmentat el fet que entri el sol pels finestral, molestant als jugadors d’hoquei, el terra que s’està esquerdant o que no funcioni el sistema de ventilació.