La periodista i dinamitzadora cultural Rosa Vendrell ha dut a terme una xerrada on ha remarcat constantment la gran importància que van tenir els safareigs, sobretot per les dones.

Segons Rosa Vendrell “el safareig és un espai patrimonial i un espai de memòria“, a més ha afegit: “reivindico, com a feminista, periodista i comunicadora, que un safareig és un espai de memòria perquè les dones hi han treballat, hi han socialitzat, s’han alliberat o han cantat”.

Aquesta activitat, anomenada “Memòries líquides. Veus dels safareigs“, ha reunit a una desena de persones, aquest dissabte, en torn del safareig del Museu de la Vida Rural.

ÀUDIO: Rosa Vendrell explica la visió que té sobre el safareig. 

L’acte no ha estat una conferència o xerrada qualsevol, sinó que Rosa Vendrell ha aprofitat per cantar, per recitar textos o poemes i per fer participar a la gent durant bona part del mateix. Així doncs, segons ella: “aquest acte és com un programa de ràdio en directe”.

1 COMENTARI

  1. Moltes gràcies per l’article!! M’ha encantat oferir la meva proposta al Museu de la Vida Rural. Un altre dia, m’encantaria fer-la al safareig de la Font on neix el Francolí! Amb les dones que hi havien rentat…

Comments are closed.