La comunitat cristiana de la Conca de Barberà ha celebrat ha encetat la Setmana Santa amb la benedicció de palmes, palmons, branques de llorer i d’oliver. La plaça de Santa Maria a Montblanc, la plaça de l’Església de l’Espluga i la capella de Sant Jordi de Poblet s’han omplert d’infants i adults per rebre la benedicció.

A l’Espluga de Francolí el diumenge de Rams ha començat a la Residència Jaume I a les 10.15 del matí, mentre que l’instant més simbòlic s’ha viscut al voltant de les 12 del migdia a la plaça de l’Església on els més petits esperaven la benedicció de les palmes i els palmons per part del mossèn. El matí  ha continuat a l’Església Vella amb la Missa Solemne.

A Montblanc, el matí ha començat amb la benedicció de Rams al Santuari de la Serra i a les 11 del matí a la plaça de Santa Maria. En aquesta jornada s’han celebrat misses al Santuari de la Serra, a  l’Església de Sant Miquel i a l’església de Santa Maria. Els actes litúrgics de diumenge de Rams continuen a les 6 de la tarda amb el Viacrucis des de l’Església de Santa Maria.

Els actes també s’han repetit en les parròquies d’altres municipis de la comarca i a Poblet la comunitat monàstica ho ha celebrat amb les matines, laudes, benedicció dels Rams ala capella de Sant Jordi, missa de la passió o les completes i cant de la Salve.