L’Agrupament Catalanista de Montblanc concorrerà a les municipals amb Josep Andreu novament com a alcaldable fent tàndem amb Francesc Benet en una llista que manté 4 dels actuals regidors. La candidatura s’ha presentat aquest diumenge a la plaça 1 d’Octubre, un espai escollit simbòlicament perquè l’Agrupament vol representar el moviment transversal del referèndum.

Entre les novetats de la candidatura d’Andreu en destaca el retorn de Carme Pallàs al tercer lloc, que ja va ser regidora del 2007 al 2011, o bé el fixatge de Cesc Viñas provinent del PDeCat que ara serà el número 7 d’esquerra. Amb tot plegat, Josep Andreu ha manifestat que vol aconseguir de nou una àmplia majoria per poder tirar endavant els projectes en la que serà l’última participació com a candidat a l’alcaldia.

Es mantenen la meitat dels actuals regidors

També repeteix Oriol Pallissó al número 5 i Santi Porta al número 6, el darrer al govern des de l’octubre del 2018. El quart lloc de la llista l’ocupa Judit Pere que és coordinadora dels Serveis Socials del Consell Comarcal. També s’hi incorpora la periodista Eva Pomares com a número 8 i Mariona Agustí al novè lloc. Núria Foguet, Pierrete Parnau, Imma Taulé i Marcel Folch tanquen la llista.

D’aquesta manera, no hi són els actuals regidors Ariadna Ferrer, Sílvia Lafebre, Jordi Albalat i Marta Civit.

Josep Andreu ha destacat la renovació de la llista i la major presència de dones. Entre d’altres anuncis, l’actual alcalde ha promès que el municipi tindrà la piscina coberta en dos anys i també ha avançat l’interès d’una gran empresa d’instal·lar-se a Montblanc. De fet, el futur polígon de Cimalsa ha centrat una part important del seu discurs, al costat d’altres projectes com el Parc Natural de les Muntanyes de Prades o la pèrdua de població del territori com a preocupació.

Andreu ha conclòs explicant que va entrar a l’Ajuntament per la independència i per recuperar les muralles com a principal motivació, però que acabarà amb el Montblanc de les persones com a impuls. L’alcaldable ha confirmat que són les darreres eleccions en què es presenta, però no ha fet referència a la possibilitat de cedir l’alcaldia a Francesc Benet al cap de dos anys, com sí que ha manifestat en altres ocasions.

Josep Andreu: “Que no es presenti la CUP no és bo per Montblanc”

L’alcaldable de l’Agrupament Catalanista de Montblanc, Josep Andreu (Foto: Gerard Bosch)

El candidat d’esquerra ha recordat que la CUP de Montblanc no concorrerà en aquests nous comicis i ho ha fet per lamentar la desaparició d’un col·lectiu de joves en la vida política del municipi. Per aquest motiu, ha expressat Andreu, la seva llista, que defineix de transversal, incorpora joves de la vila ducal per assegurar el relleu generacional.

En l’acte també hi ha participat el diputat d’ERC al Parlament, l’espluguí Ferran Civit, que ha reclamat a l’Agrupament Catalanista que faci xarxa amb el territori perquè, ha remarcat, “la Conca avança, si Montblanc avança”.