El candidat de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, ha presentat una llista cremallera completament nova amb el propòsit de guanyar les eleccions municipals del 26 de maig. Torre s’ha envoltat de cares que fins ara no s’havien vist en política per reforçar que “són un projecte nou”, en paraules del mateix candidat. Totes les persones que integren la llista han destacat que és un espai polític “on s’escolten totes les veus” i la màxima és el “consens”. Els actuals regidors de CiU són suplents.

El cap de llista, Jordi Torre, és l’únic dels onze primers que ara mateix és regidor amb Convergència i Unió. Ha subratllat la “gran i necessària renovació del nostre grup”. El número u de la formació ha repetit diverses vegades que són “l’únic partit amb experiència i capacitat per governar”.

ÀUDIO: Jordi Torre diu que aporten renovació i experiència

Torre ha definit la llista com “un equip cohesionat i amb ganes de treballar” que entén la política com una “activitat noble i de servei”. A més a més, ha dit que “hi ha representada tota l’Espluga, gent de tots els àmbits, de tots els orígens”.

ÀUDIO: Jordi Torre descriu la llista de Junts per l’Espluga

Cares noves en política

Llista i equip de treball de Junts per l’Espluga (Foto: Arnau Martínez)

Rosa Sánchez serà la número dos de la llista de Torre, forma part del comitè d’empresa de la Mahle i està implicada en associacions com els armats. A ella la seguirà Moisés Ferrete amb el número tres i Lorena Puentes, els dos són professionals del món sanitari. Albert Sanahuja, vinculat a diverses entitats esportives com el pàdel o els escacs, serà el cinc.

Al sisè lloc hi anirà Carme Chica que va estar a l’AMPA de l’Escola Martí Poch i a continuació hi trobarem el cap de colla dels gegants de l’Espluga, Jordi Batet. Ell ha destacat la importància “d’impulsar un comerç actiu i l’habitatge”, també que “els pagesos omplin els nostres camps”, ha dit.

Marta Campos, administrativa de l’Escola Vedruna, tindrà la vuitena posició i Miquel Trullols, provinent de diverses entitats, la novena. Tancaran la llista Rosa Saló que està a la junta del Patinatge i Sorin Anca, nascut a l’estranger i qui ha manifestat que “representa la diversitat” de Junts per l’Espluga.

Els regidors actuals, de suplents

L’actual alcalde, David Rovira, tancarà la llista de manera simbòlica amb el número 21. Torre l’ha definit com el seu “pare polític”. I per davant tindrà els regidors de govern: Erika Soriano, Maria Jesús Martín i Joan Amigó. Els altres suplents són Marc Roca, Isabel Villegas, Ramon Amigó, Sònia Heredia, Elisenda Rosell i Josep Maria Sans.

L’alcaldable, Jordi Torre, també ha aprofitat la presentació per insistir amb els eixos programàtics de la candidatura: l’educació, la sostenibilitat, la cultura i la transparència. Però sobretot, ha destacat l’àmbit social, “l’Espluga és un territori dels espluguins i de les espluguines i ells són el primer objectiu que hem de tenir present a l’hora de confeccionar un programa”, ha dit.

ÀUDIO: Jordi Torre explica els eixos del programa

Ferran Bel i Héctor López Bofill apadrinen la llista

L’acte celebrat aquest divendres al vespre i presentat per Mariona Rendé dels cellers Rendé Masdéu, ha comptat amb la presència del número dos a les eleccions generals per Tarragona, Ferran Bel i el candidat al Senat, Héctor López Bofill, els dos de Junts per Catalunya que han exercit de padrins de la candidatura.

Bofill ha dit que els de Junts per Catalunya són els del “discurs de l’emancipació nacional, els de la muralla humana” i ha insistit que “cal votar Junts per l’Espluga i Junts per Catalunya per portar la llibertat a aquest país”. En la mateixa línia, Ferran Bel ha demanat el vot perquè “és important que tinguem un grup parlamentari per poder treballar al Congrés”, ha afirmat. Qui encapçala la llista de Junts per Catalunya a les generals però, és el terrassenc Josep Rull i Bel ha justificat aquesta decisió perquè “ens trobem en una situació excepcional”.