Una trentena de persones han participat aquest vespre de dissabte al viacrucis des de la Creu de Poblet, al terme de l’Espluga, fins al Monestir de Poblet. Amb aquest acte, la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel dona el tret de sortida a la programació de Setmana Santa que manté el format dels darrers anys.

Viacrucis amb llum de dia

El viacrucis aquesta vegada s’ha celebrat amb l’última claror del dia, a diferència de l’any passat que ja era fosc. Encapçalada pel rector de l’Espluga, Marcus Vinicius Teixeira, la comitiva ha començat el recorregut de dos quilòmetres a les 8 del vespre.

Al llarg de l’itinerari, el mossèn de l’Espluga ha recordat els moments de la vida de Jesús des que va ser empresonat fins a la seva crucifixió i enterrament. Així, el viacrucis ha fet 14 aturades per explicar les diferents estacions.

Els actes religiosos seguiran aquest diumenge amb la Benedicció de Rams  a la plaça de l’Església a les 12 del migdia. Com és habitual, el gruix dels actes es concentra en Divendres Sant amb el viacrucis, les actuacions dels armats, l’exposició dels misteris i la processó del Sant Enterrament, entre d’altres.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES