El rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, de l’Espluga de Francolí, ha estat escollit membre del consell directiu, el Board, de l’European University Association(EUA) durant les eleccions celebrades dijous a la Universitat de la Sorbona (París) en el marc de l’Assemblea General de l’associació.

L’EUA representa més de 800 universitats i els rectors d’universitats de 48 països europeus. L’entitat va jugar un paper clau en la negociació del denominat Pla Bolonya apostant per la investigació i la innovació universitària de la Unió Europea.

Durant el discurs de presentació de la seva candidatura, Garrell ha posat èmfasi en el fet que “no hi ha dubte que l’EUA té un paper cabdal en la definició de polítiques, estratègies i prioritats a escala europea per als àmbits d’educació superior i de recerca i innovació. Al seu torn, l’EUA també juga un paper de referència i guia molt important per a moltes universitats”. No obstant això, Garrell ha afegit que “sempre hi ha un espai per a la millora. El treball bilateral i les relacions entre les diferents conferències nacionals de rectores i l’EUA poden millorar-se, així com el procés de definició d’estratègies i prioritats, una tasca que s’ha de fer amb transparència amb totes les universitats”.

És rellevant destacar l’alta participació de les universitats espanyoles membre de l’EUA en aquesta edició de l’Assemblea General. Aquest any, a París, 30 universitats espanyoles han estat representades pel seu rector o rectora o algun membre dels seus equips, així com altres 18 han delegat el seu vot per poder participar activament en aquestes eleccions.