El tercer disc del projecte Do Re Mi Fa ja està a la venda. Amb l’edició de La Musca, el músic Sergi Esparza i el productor musical Ferran Andechaga presenten ara un àlbum dedicat a la primavera que destaca pel nombre de col•laboracions amb les quals han volgut donar més qualitat al treball. La portada i les cançons del disc Do Re Mi Fa Flor s’han donat a conèixer aquest dissabte al Museu de la Vida Rural.

Malgrat estar pensat per als infants, com defensen els dos autors, el disc no defuig de cuidar el llenguatge musical i, de fet, combina diversos estils. Al Do Re Mi Fa Flor s’hi pot escoltar música pop, una cúmbia, un tango, una sevillana o, per exemple, una peça amb sons africans. Pel que fa a les col·laboracions, el projecte s’ha servit de nombrosos músics del territori amb l’enregistrament d’instruments i veus.

Un disc amb denominació d’origen

De fet, una de les apostes ha estat convertir el disc en un treball col·lectiu i un exemple n’és l’enregistrament de cors que es va organitzar el passat mes de gener al Teatre del Casal obert al públic en general, però també la participació del Cor TLP, entre d’altres. En definitiva, desenes de persones han format part del procés creatiu d’aquest tercer disc i durant la presentació els dos autors també han volgut seguir en la mateixa línia fent partícip el públic de l’enregistrament d’una cançó. D’aquesta manera, a més a més d’explicar el projecte, Esparza i Andechaga han ensenyat com graven les cançons.

De l’octubre a l’abril, dues estacions per enllestir un disc de primavera

Estiu, hivern i ara primavera. Amb la producció dels tres discs els autors es donen per satisfets, però no descarten completar les estacions de l’any amb una quarta publicació sobre la tardor, malgrat que ja avancen que cada vegada els resulta més complicat trobar idees per les lletres. Sense mirar encara més enllà, el projecte musical posa punt final a gairebé sis mesos de treball per fer arribar el Do Re Mi Fa Flor als punts de venda del territori.