El Departament de Treball, Afers Socials i Família procurarà no utilitzar els albergs com a centres d’acollida de menors aquest estiu, davant de la possibilitat que es repeteixi una altra onada migratòria com l’any passat. Ho ha dit el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família del Camp de Tarragona, Francesc Tarragona, en declaracions a l’EFMR.

ÀUDIO: Francesc Tarragona diu que s’intentarà no utilitzar els albergs com a centre d’acollida

La Generalitat calcula que aquest 2019 vindran al voltant de 5.600 menors no acompanyats a Catalunya. Una xifra estimativa seguint el cicle de l’any passat. D’aquesta manera, l’administració assegura que compta amb una millor previsió respecte a 2018, segons ha confirmat el mateix Tarragona.  Enguany s’optarà per ubicar als nois directament en pisos o cases tutelats.

Malgrat aquesta intenció, Tarragona també ha remarcat que si és necessari, s’habilitarà algun alberg “abans de deixar els nois al carrer”. Cal recorda que l’estius passat, l’administració es va veure desbordada i alguns menors van acabar dormint en comissaries dels Mossos d’Esquadra.

L’Alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí és una de les instal·lacions que s’utilitza des de l’any passat com a centre d’acollida de joves no acompanyats. Actualment gestiona la seva tutela la Fundació Diagrama i són una trentena de nois. Alguns dels joves estan complint la majoria d’edat i les pròximes setmanes es reubicaran en pisos tutelats.