Els 22 municipis de la comarca, juntament amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, han començat una campanya de sensibilització en contra de la violència de gènere, comuna i personalitzada per a cada municipi de la comarca. El lema de la campanya és: (MUNICIPI) DIU NO a la violència de gènere.

El que pretén la campanya és assolir el coneixement i la conscienciació d’aquesta problemàtica a tota la població. És una xacra social que cal eliminar i que pateixen un gran nombre de dones. La violència de gènere és un fenomen social que malauradament està en totes les esferes de la societat.

Aquesta campanya s’ha finançat amb el suport d’El Gobierno de España – Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad) amb una dotació directa a tots els ajuntaments de la comarca. La campanya s’ha coordinat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

El material de difusió de la campanya és: un plafó (80 x 220), cartells (A3), i tríptics personalitzats per a cada municipi. El plafó serà un element transportable per situar on convingui en cada moment.

Acte de presentació

L’acte de presentació de la campanya comarcal serà el dijous 25 d’abril a les 18.30 h a la sala noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. S’iniciarà amb la intervenció del president del Consell Comarcal, Francesc Benet; el conseller Comarcal de Benestar Social, Magí Trullols, i l’alcaldessa de Passanant i Belltall, Carme Amenós; la de Pontils, Sara Janer, i la de Senan, Carme Ferrer.

Seguidament, es donarà pas a la xerrada “La relació de la violència masclista amb la construcció de la feminitat i la masculinitat” a càrrec de les psicòlogues especialitzades en violència de gènere: Marta Álvarez Freijo i Cristina Vidal Marsol.