Montblanc ha encetat aquest dissabte la 24a Setmana Santa Cultural aquest dissabte amb el pregó a càrrec de l’Abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà. El parlament d’obertura va llençar un missatge d’esperança davant les actuals misèries i injustícies, com per exemple les persones refugiades, sensellar, víctimes d’abusos o les dones maltractades. En la mateixa línia, Vilà també va tenir un record pels presos i exiliats polítics.

El pregó de l’Abat de Poblet va recordar la significació dels passos de la processó de Divendres Sant per establir un paral·lelisme entre la passió de Jesús amb l’actualitat. “Hem de permetre que els nostres cors s’endureixin davant de tanta angoixa com hi ha al nostre voltant”, va manifestar.

ÀUDIO: Fragment del pregó d’Octavi Vilà

Les paraules de l’Abat de Poblet donen entrada a 15 dies de conferències, concerts i actes litúrgics amb la processó de Divendres Sant com a cita destacada. Aquest 2019 s’hi podrà veure el pas de Jesús i la Verònica restaurat a càrrec d’Ismael Porta i és que en els pròxims anys la Congregació de la Puríssima Sang de Montblanc millorarà els passos més malmesos. Justament el misteri de Jesús i la Verònica pren protagonisme enguany sent l’element central del cartell de la Setmana Santa.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES