La plaça del celler modernista de Montblanc, on s’ubica l’agrobotiga i l’Oficina de Turisme, tornarà a ser l’escenari aquest any de la quarta Vermutada Popular i Musical, que organitza l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Montblanc en el marc del programa #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat. Enguany tindrà lloc els migdies del 20 i 21 d’abril, el dissabte i diumenge de Pasqua.

#Safrània365 va començar el dilluns 1 d’abril amb una jornada del III Congrés Català de la Cuina. Aquell dia es va presentar la programació de 2019 en format de punt de llibre que recull les deu propostes que s’han programat des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc fins el mes de desembre per posar en valor productes de proximitat lligats al territori.

La segona activitat de #Safrània365 s’ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1 que ja es va encarregar de coordinar les vermutades de 2016, 2017 i 2018. Com l’any passat, el lloc escollit és la plaça del celler modernista, un espai ampli davant la Catedral del Vi de Montblanc on s’ubicarà un escenari, diversos estands i botes on poder fer còmodament les degustacions.

L’any passat es van servir unes 2.000 degustacions de vermut. Aquest any hi haurà quatre estands on tastar vermuts: Cooperativa Vinícola de Sarral, Museu del Vermut de Reus, On the Rocks de Vimbodí i Vermut Montseta de Valls. També hi haurà els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca. Tots els tastets tindran el preu de 2€ i es liquidaran directament al productor.

La novetat d’enguany és que els tastos es faran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2€. Amb cada got s’obsequiarà els visitants amb una bossa de patates personalitzada.

L’activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 11,30h i les 14,00h. Serà musical perquè la música amenitzarà els tastets. El dissabte hi haurà l’actuació del DJ Energy For You i el diumenge del DJ Enredu.

I serà popular perquè s’ha pensat en tots els públics. Per als més petits hi haurà un taller gratuït de cuina mediterrània amb la cooperativa l’Aresta de Santa Coloma de Queralt. Aquesta activitat adreçada al públic familiar s’inclou dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars.

D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.