Aquest estiu tornaran diversos joves d’arreu de Catalunya per participar de dos camps de treball a la Conca de Barberà. El Departament de Joventut de la Generalitat enguany ofereix una estada a Solivella per netejar i recuperar diverses zones del castell d’aquest municipi i també un camp a l’Espluga per etejar, mantenir, i recuperar la zona del riu Milans i rehabilitar la infraestructura de rec al naixement del riu Francolí.

Els dos camps de treball estan destinats a nois i noies d’entre 14 i 17 anys i disposen de 24 places. El de l’Espluga es farà del 6 al 20 de juliol i el de Solivella del 26 de juny al 10 de juliol. Els dos tenen un preu de 196 euros i estan capitanejats per la Fundació Escolta Josep Carol. Les preinscripcions són fins el dimarts 9 d’abril a les 12 del migdia a la web de Joventut.

En el cas del camp de treball de l’Espluga, durant el desenvolupament del projecte, els participants faran tasques tècniques relacionades amb el drenatge de l’aigua, la vegetació que s’ha de desbrossar perquè obstaculitza el pas, la reparació dels elements de senyalització degradats, entre d’altres.

A més de les tasques tècniques, es faran diverses activitats esportives, culturals i de descoberta de l’entorn com una excursió a la Pena i al Monestir de Poblet, una visita a la Cova de la Font Major o la Ruta Templera i Hospitalera amb realitat virtual augmentada.

Més informació del camp de treball de l’Espluga

Pel que fa al camp de treball de Solivella, és una continuació dels camps dels anys 2017 i 2018 al mateix castell del poble. Aquest any es continuarà a l’espai adjacent, a la zona del castell i nucli antic, on es pretén la millora de baranes de ferro i fusta amb eliminació de fongs per procedir al seu repintat amb pintura de forja o vernissos protectors. També es treballarà la protecció de pedres amb material sellador que les protegeixen en el context on es troben de murs i contramurs.

A Solivella també es realitzaran activitats lúdiques com una excursió a l’Ermita del Tallat, una visita als safaretjos del municipi o un taller lingüístic sobre el xipella.

Més informació del camp de treball de Solivella