L”Insòlit’ és el primer vi escumós negre de la DO Conca de Barberà. L’ha elaborat el Celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí amb 100% trepat Brut Reserva del 2016, dos anys de criança en ampolla per tant. La DO permet fer escumosos, però fins ara cap celler d’aquesta zona ho havia fet.

Mariona Rendé del Celler Rendé Masdéu ha explicat a l’EFMR que un escumós negre “no és usual” a Catalunya, però que hi ha zones com Itàlia que en tenen diversos. Fa temps que des del celler de l’Espluga hi treballaven i després d’algunes proves, dilluns vinent el presentaran a la jornada professional que organitza la DO Conca amb el nom de Concarim a Barcelona.

ÀUDIO: Mariona Rendé explica perquè han elaborat un escumós negre

D’aquesta manera, Rendé Masdéu torna a apostar pel trepat, una varietat molt arrelada a la DO Conca de Barberà. En aquesta línia, Rendé ha dit que “creiem que hem de donar un valor important a aquesta varietat que és molt nostra”.

ÀUDIO: Mariona Rendé diu que aposten pel trepat

Han fet una tirada de 720 ampolles i es poden comprar al mateix celler per un preu de 18,50 euros.