Exalumnes de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí han explicat la seva experiència formativa, laboral i professional als actuals alumnes del centre. Les xarrades s’emmarquen en un cicle per orientar acadèmicament els adolescents amb experts de diferents àmbits.

L’acte ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda, a partir d’un quart de quatre de la tarda i s’ha allargat un parell d’hores. Durant aquesta estona perfils diversos com una metgessa, un gestor laboral, una psicopedagoga, una educadora de la llar d’infants, un dissenyador gràfic o un periodista, entre d’altres, han explicat la seva experiència als nois.

S’han organitzat amb quatre taules rodones on els alumnes dels cursos de tercer i quart d’ESO han anat passant de manera rotativa. Després de cada exposició, s’ha obert un torn de preguntes per part del jove públic. La directora del centre, Maite Nolla, ha explicat a l’EFMR que aquestes sessions ajuden als alumnes “a pensar el que volen estudiar”, “no només volem que expliquin la carrera, sinó que els facin tocar de terra”, ha afegit Nolla.

ÀUDIO: Maite Nolla explica en què consisteixen les sessions

Durant tot el curs, sobretot amb els alumnes de quart d’ESO, s’organitzen xerrades i trobades individuals per conèixer les inquietuds dels alumnes. D’aquesta manera, s’ajuda als nois a trobar el camí formatiu i professional més indicat pel seu perfil i els seus interessos. “Avui en dia, el batxillerat és més senzill, però el ventall dels cicles és molt ampli”, ha assegurat la responsable del Joan Amigó.

GALERIA D’IMATGES: