Montblanc serà l’escenari, aquest cap de setmana, de la tercera edició de la Vila del Llibre. Del 22 al 24 de març el centre històric de la vila s’omplirà de llibres i literatura. Un festival que comptarà amb grans noms de la literatura catalana com són Joan Margarit, que presentarà les seves memòries, o Jordi Cabré, Premi Sant Jordi 2018 i Rafel Nadal, Premi Ramon Llull 2019, que portaran a Montblanc les seves darreres novetats editorials.

La plaça Major tornarà a ser l’epicentre de les activitats, amb el mercat d’editorials independents. La Sala de Plens de l’Ajuntament i la Casa Desclergue acolliran les presentacions de llibre, i la plaça de Sant Miquel tornarà a ser l’espai dedicat als més petits.

També hi haurà un espai per la literatura del procés, amb llibres que parlen sobre la realitat política de Catalunya. El director de la Vila del Llibre, Enric Bono, destaca que «més enllà de la literatura més estricta, ens agrada sempre tractar temes d’actualitat». De fet, la narrativa del procés servirà per obrir al festival dissabte al matí, i hi participaran, entre d’altres, la periodista Bea Talegón que presentarà el seu llibre ‘Llibertat d’excepció’.

Un any més, doncs, la Vila del Llibre de Montblanc serà l’avant-sala de les novetats editorials de Sant Jordi, just un mes abans de la diada del llibre per excel·lència a Catalunya. Així ho ha destacat l’alcalde, Josep Andreu: «Era un dels objectius que ens havíem plantejat amb aquest festival, avançar-nos al que representarà Sant Jordi i el món editorial. Tenim un magnífic cartell».

La inauguració es farà divendres amb l’espectacle In Memoriam, que tindrà la poesia de Gabriel Ferreter com a protagonista. Es tracta d’un acte que es recupera per la Vila del Llibre 25 anys després de la seva estrena a Barberà de la Conca amb els seus creadors, Xavier Miró i André Noarde. L’espectacle tindrà lloc a les 20:30 al centre cultural Sant Jordi i tindrà un preu de 5 euros.