Al subsòl de l’immoble s’hi haurien trobat fonament d’una torre medieval. La casa està enganxada a la part exterior de la muralla de Sant Francesc, tocant a la plaça que duu el mateix nom. L’edifici ja va ser comprat per l’Ajuntament fa un temps per un preu de 290.000 euros, i posteriorment va haver de descatalogar-lo com Bé Cultural d’Interès Local, uns passos criticats per la CUP, contraria al enderroc. Finalment, el projecte ha seguit endavant i els operaris de la brigada municipal ja estan buidant l’immoble.

L’immoble, datat del segle XIX, es va modificar dins la dècada dels setanta, en detriment de la seva arquitectura original. La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural notifica el seu acord en relació a l’enderroc de Cal Contijoch i acte seguit es licitarà i s’adjudicaran les obres d’execució, previstes per primers d’abril. S’estima que l’immoble, per Setmana Santa, ja deixarà de formar part del paisatge urbà de Montblanc. 

Declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, el clos emmurallat de Montblanc, que disposava de quatre portals, suma gairebé dos quilòmetres, encerclant tot el nucli de la vila. Actualment es poden apreciar 28 torres. L’equip de govern, liderat per l’alcalde Josep Andreu, sempre s’ha fixat la recuperació del recinte emmurallat com una de les seves màximes prioritats.