Aquesta setmana han finalitzat les contractacions de dos programes de suport a l’ocupació que es gestionen des de Concactiva. En total, l’entitat ha pogut ofertar 22 nous llocs de feina a la comarca gràcies als programes Treball i Formació i Enfeina’t del Servei d’Ocuapció de Catalunya.

S’han contractat directament a “persones que estan en una situació de vulnerabilitat“, ha explicat el responsable de comunicació de Concactiva als micròfons de l’EFMR. Són persones que porten més d’un any a l’atur, la majoria d’elles que no cobren cap mena de prestació econòmica. A través d’aquests contractes d’entre sis mesos i un any, Concactiva vol que aquestes persones tornin a entrar al mercat laboral.

“Volem que tornin a agafar la dinàmica de treballar ha dit Carles Herèdia recordant que sovint estar aturat comporta malalties com la depressió. L’acompanyament de Concactiva no acaba aquí però, perquè també fan de mediadors entre empreses i persones que busquen feina.

Pel que fa al Treball i Formació, s’han agafat un total de 14 persones, 12 de les quals destinades a la brigada comarcal. Les altres dues ocupen un lloc d’administratiu. En el cas de l’Enfeina’t, s’ha donat lloc de treball a 7 persones. 5 que també van a la brigada, una administrativa i un tècnic de Concactiva. Finalment, també han agafat una persona com a tutora del nou projecte Joves Actius Conca de Barberà.

Aposta per la paritat

Herèdia ha assegurat que pel que fa als administratius hi ha poques ofertes de feina a la comarca. És per això que han volgut impulsar aquest perfil. També perquè és una feina feminitzada i volen “aconseguir la paritat” assolint el 50% d’homes i dones contractats en aquests programes de Concactiva.

“Aquesta vegada també hem contractat moltes més dones a la brigada que el que acostumava a ser habitual”, ha subratllat Herèdia. Enguany en són cinc. “Són llocs de feina que estan vinculats a un determinat gènere i això ho hem de canviar abans, amb la formació”, ha acabat el tècnic de Concactiva.

ÀUDIO: Entrevista al responsable de comunicació de Concactiva, Carles Herèdia