Els alcaldes de Valls i Montblanc, Albert Batet i Josep Andreu, han carregat contra la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Han assegurat que la visita d’inici d’obres del túnel del Coll de Lilla és “electoralista” després que Cunillera afirmés que cap alcalde del territori s’havia posat en contacte amb ella per saber del projecte. També han lamentat no haver rebut cap tipus d’invitació.

Els dos representants locals han comparegut conjuntament divendres al matí per respondre a Cunillera. “Si ella no reconeix el poder municipal, nosaltres tampoc reconeixem el seu”, ha manifestat Batet, tot afegint que es tracta “d’hipocresia colonial”.

D’altra banda, el montblanquí ha situat l’anunci “en la proximitat de les eleccions”. “Els alcaldes hem sigut els promotors de les concentracions, de tallar la carretera, de fer una querella contra els directors de l’obra perquè no tirava endavant i els delegats de Foment a Catalunya”, ha recordat Josep Andreu.