Aquest dilluns el col·lectiu Endavant ha posat un cap d’un maniquí i una pancarta a les Disset Fonts de l’Espluga com acció de protesta dins la campanya #AmbLAiguaAlColl. El grup de l’esquerra independentista ho ha fet per denunciar que “la classe treballadora i les classes populars als Països Catalans estem #AmbLAiguaAlColl, una situació encara més agreujada per a les dones treballadores“, han dit a través d’un comunicat.

Aquesta acció també s’ha dut a terme en altres municipis propers com la Selva del Camp, Cambrils o Tarragona. A l’Espluga, la pancarta i el cap del maniquí no han durat ni 24 hores i dimarts al matí ja no hi eren. Es desconeix qui ho ha tret de la via pública.

Les Disset Fonts dimarts al matí sense la pancarta (Foto: Gerard Bosch)

Endavant ha aportat algunes dades per evidenciar aquesta situació. Per exemple, una quarta part de les dones treballadores cobra menys de 850 euros al mes o que l’any 2018, l’1% més ric es va quedar amb el 40% de la riquesa creada.

Des del col·lectiu també proposen algunes mesures “de mínims” com per exemple el salari mínim de 1.200 euros per 30 hores setmanals, el subministrament d’energia bàsica a uns “preus socials” o la creació d’una banca pública.