L’Ateneu Cooperatiu del Camp, CoopCamp, ha donat suport a trenta projectes de la Conca de Barberà entre els anys 2017 i 2018. La majoria corresponen al sector agroalimentari i al sector serveis, concretament a la cura i atenció de les persones. En menor mesura, han atès projectes de l’àmbit de la restauració i l’hostaleria.

De totes aquestes consultes, dos projectes han acabat constiuint-se com a cooperatives, mentre que dos més estan a punt de fer-ho. Ho ha explicat la coordinadora de CoopCamp a la Conca de Barberà, Anaïs Sastre, a ‘La Conca al dia’. Els que ja han sortit a la llum són ‘Tres catorze’, una cooperativa de comunicació i d’enoturisme, i ‘Fet a la Conca’ que agrupa productors i elaboradors alimentaris de la comarca.

Xifra rècord de cooperatives a Catalunya

D’altra banda, des de l’Ateneu també acompanyen algunes empreses que ja existien amb anterioritat com és el cas de la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca. “Molts projectes que ens arriben ja no són només de restauració o agraris, sinó que també volen apostar per la cultura, la formació o l’educació“, ha subratllat la coordinadora.

El passat 2018 es van constituir 210 cooperatives a Catalunya, una xifra rècord. “Hi ha molta gent sense feina que s’està autoocupant”, ha valorat Sastre, “amb la crisi econòmica també han sorgit nous projectes econòmics“, ha afegit per justificar el creixement.

ÀUDIO: Entrevista a Anaïs Sastre, coordinadora de CoopCamp a la Conca de Barberà: