Diversos alcaldes i alcaldesses de la Conca de Barberà han respost aquest dissabte a la convocatòria de l’Associació Catalana de Municipis a Barcelona per reclamar un judici just i la llibertat dels polítics catalans a les portes pel judici sobre l’1 d’octubre.

L’acte va reunir a l’Ajuntament de Barcelona més de 400 alcaldes de diverses sensibilitats polítiques i de totes les comarques de Catalunya. Una demostració de força dels ajuntaments que, segons l’ACM, representen la transversalitat de la societat catalana.

En l’acte hi van ser diversos alcaldes de la Conca i del Camp de Tarragona, entre la resta de batlles catalans. També socialistes i dels comuns, tot i que cap dels destacats al Camp de Tarragona. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va manifestar que és important fer sentir la veu del món local, que sempre ha estat al costat del procés i, en relació al judici, demana que sigui just i que es posi sobre la taula el que realment ha passat.

El manifest signat per centenars d’alcaldes demana un judici just i la llibertat dels presos durant la celebració de la vista oral al Tribunal Suprem. El text també recorda que posar urnes no és cap delicte i reclama una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya amb un diàleg sense condicions.