Rocafort de Queralt ja compta amb un nou consultori mèdic, més ben ubicat i amb accessos adaptats. L’equipament va entrar en funcionament la setmana passada, però aquest diumenge ha estat inaugurat oficialment per autoritats locals i territorials.

La secretària general del Departament de Salut, la montblanquina Laura Pelay, ha estat la màxima autoritat convidada en l’acte inaugural d’aquest diumenge, acompanyada pel delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca. El batlle ha destacat les prestacions millorades del nou consultori, per bé que recorda que «el que hem de prioritzar és que el servei que teníem el continuem tenint, com a mínim, com fins ara».

L’equipament, que depèn de l’Àrea Bàsica de Montblanc, ha suposat una inversió de 74.000 euros, principalment finançada per l’Institut Català de la Salut. Un dels fets rellevants, com ha destacat l’alcalde del municipi, és que el consultori canvia d’ubicació situant-se ara al costat de l’ajuntament, el casal d’avis i el local cultural. A més a més, millora l’accessibilitat i elimina les barreres arquitectòniques.

ENTREVISTA: Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt

El nou consultori també ofereix una major amplitud d’espais i compta amb una àrea d’accés, amb vestíbul i nucli de lavabos, una àrea assistencial amb consulta de medicina general, consulta d’infermeria i farmaciola.