La sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc va acollir dissabte un vespre reflexiu entorn de les xarxes i projectes col·lectius que s’han impulsat a Catalunya per millorar la qualitat de vida als pobles i ciutats, des d’una perspectiva feminista.

L’activitat, organitzada per Pintem Feminisme i l’Ateneu Popular l’Empelt, va projectar el documental “Ciutats Vivibles” que mostra experiències d’associacions i col·lectius veïnals en l’àmbit urbà, principalment a Barcelona, per empoderar la ciutadania.

A través de la veu i paper de diverses dones, l’audiovisual exposa els projectes i reflexiona al voltant de les identitats sexuals, la fragilitat de les xarxes familiars i de suport, les dificultats per conciliar vida laboral i vida familiar, l’envelliment, la soledat o bé l’escàs reconeixement que l’espai urbà i social fa a les dones.

Després del documental, el debat va seguir amb una taula rodona on es va donar resposta a algunes qüestions de “Ciutats Vivibles” també des d’una perspectiva feminista, però en aquest cas centrada en l’entorn rural de la Conca de Barberà. La posterior xerrada va comptar amb la participació de Betlem C. Bel, de l’equip de Ciutats Vivibles; Aziza Bakkali, del grup de conversa de Conca Terra d’Acollida; Raquel Girona, directora de l’ABS de la Conca de Barberà, i Carme Ferrer, alcaldessa de Senan.