L’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha estrenat, aquest dimecres, la nova iniciativa ‘La carpa al pati’. Una vegada al mes, instal·laran una carpa al pati dels quatre instituts de la comarca per acostar-los els serveis que ofereixen des de l’àrea de joventut del Consell Comarcal.

A través d’un joc de preguntes, els joves han pogut conèixer de primera mà els serveis i activitats que organitza l’Oficina Jove. La primera parada s’ha fet a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, i les properes setmanes també s’instal·larà a l’hora del pati a l’institut Mare de Déu de la Serra de Montblanc i als instituts de l’Espluga i Santa Coloma.

La iniciativa es repetirà una vegada al mes. Al març es parlarà sobre la transició escola-treball per explicar quins serveix ofereix l’Oficina Jove en matèria d’ocupació i formació.

Judit Albalat explica la iniciativa de la carpa als patis

En el primer dia, la iniciativa ha tingut un gran èxit, i durant l’hora del pati desenes de joves s’han acostat a la carpa per participar de la dinàmica de preguntes. A través d’aquest joc, han pogut conèixer, per exemple, les activitats que organitza el servei o també on el poden trobar físicament. L’incentiu han estat diversos regals que s’han endut per encertar les preguntes. Aquells que completin una butlleta on es demostra que hauran participar a les quatre sessions que es faran durant els propers mesos, entraran al sorteig d’unes entrades per anar al Costa Caribe.

La tècnica de joventut, Judit Albalat, ha explicat que “no volíem arribar a l’institut i posar un taulell amb informació. Hem volgut que ells interaccionin i coneguin així els serveis que oferim”.