(Foto: @CridaNacional)

L’alcalde de Montblanc d’Esquerra Republicana, Josep Andreu, ha estat escollit aquest cap de setmana membre de l’executiva de la Crida Nacional per la República, el moviment polític impulsat per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez. El d’Andreu és un dels noms destacats, tenint en compte que ERC no s’ha sumat a la Crida.

El congrés fundacional, celebrat dissabte a Barcelona, va escollir Jordi Sánchez com a president i Antoni Morral com a secretari general. L’elecció dels membres del govern del moviment polític es va fer per llistes obertes i s’hi van presentar dues candidatures. Andreu formava part de la de Jordi Sánchez, i en va ser un dels membres escollits. De fet, va ser la setena persona més votada de la llista presentada, després de noms com els d’Elsa Artadi i Laura Borràs, que també formen part de l’executiva.

La Crida es fitxa l’objectiu d’aconseguir la República de Catalunya i desaparèixer un cop aconseguida. Ara caldrà veure en quines eleccions el nou moviment polític de Puigdemont es vol presentar.

En declaracions a Ràdio Montblanc, Josep Andreu ha destacat que “és un moviment polític, no un partit, i estic content del resultat, aconseguint ser el setè més votat”. Andreu també ha destacat que abans de prendre la decisió, ho va comunicar a la direcció d’ERC “i vaig voler deixar ben clar que és un moviment polític, no un partit, ja que el meu partit és Esquerra Republicana”.