La 454a Fira de Sant Vicenç ha tingut un final precipitat a causa de les fortes ratxes de vent d’aquest diumenge que van provocar el desmuntatge abans d’hora de moltes de les parades del recinte firal. Malgrat el vent de diumenge, el temps va acompanyar dissabte i deixa un balanç desigual de la Fira d’aquest 2019.

La jornada de dissabte va transcorre amb normalitat i temperatures suaus des de les 10 del matí amb l’esmorzar popular on es van vendre 200 tiquets, mentre que l’endemà a la Festa de l’Oli i el vi novell es van servir fins a 413 esmorzars en poc temps, ja que el vent va fer la guitza als actes de diumenge i passades les 5 de la tarda ja havien desmuntat gairebé totes les parades.

El regidor de Turisme, Jordi Torre, ha expressat que ha estat una bona edició de la Fira malgrat les inclimències meteorològiques de diumenge i ha destacat l’alta participació a la festa de la nit de dissabte al pavelló del Casal.

Jordi Torre, regidor de Turisme, valora la 454a Fira de Sant Viceç

Baixa l’assistència al sopar de la Nit d’Entitats i creix la participació a la festa de dissabte

La Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins va celebrar la 21a edició amb una entrada més baixa en comparació als darrers anys, el sopar va congregar 170 persones al pavelló del Casal. Abans, la segona edició del Joc del Perxe va enfrontar 10 entitats amb les preguntes sobre l’Espluga. Un dels punts positius de la Fira ha estat la festa de la nit de dissabte que va superar l’afluència de públic dels darrers anys gràcies a les propostes més festives amb Zaping Trio, Dj Alba Rosso i Dj Enredu.

D’altra banda, el recinte firal, que enguany va recuperar el tram inicial de la travessera de Poblet, va completar-se amb prop de 180 parades, no pas 250 com s’havia informat erròniament des de la regidoria de Turisme.

L’esdeveniment va comptar amb els punts d’informació i de venda de AMPA Martí Poch, l’Institut Joan Amigó, els Diables de l’Espluga, l’ADF de l’Espluga, el Club de Bàsquet Costa Daurada, l’Associació d’Amics del Poble Saharauí i l’ANC de l’Espluga amb l’organització de la primera Fira de Consum Estratègic.

Una desena surten per la Fira

L’ADF de l’Espluga ha repetit el seu punt d’informació (Foto: Pep Morató)

Altres entitats també van proposar activitats, com per exemple les esportives amb les partides del Club d’Escacs, portes obertes al CTT Espluga o bé la demostració d’elaboració de batuts de recuperació per a esportistes que va organitzar el Club Atlètic Espluguí amb el showcooking d’Astrid Barqué.

El Casal de l’Espluga va proposar l‘obra de teatre “El Crèdit” del grup Naltrus de Santa Coloma de Queralt que va tenir una pobra entrada amb poc més d’una seixantena de persones.