L’equip de Càritas Parroquial de l’Espluga ha estat el vencedor aquest 2019 de la segona edició del Joc del Perxe, alego contesto. Una iniciativa de la comissió de treball de la Nit d’Entitats i l’Ajuntament de l’Espluga que va estrenar-se el 2018 per dinamitzar l’acte, encara que ha seguit baixant de participants i assistents al sopar.

Els guanyadors del Joc del Perxè 2019 amb el guardó que cada any passa d’entitat a entitat. (Foto: Albert Grinyó)

La prova de preguntes i respostes sobre història, geografia, biologia i actualitat de l’Espluga s’ha celebrat aquest dissabte de Fira, just abans de l’inici del sopar de la Nit d’Entitats al Pavelló del Casal.

El concurs, presentat per Gerard Bosch i Èrika Soriano, ha comptat en aquesta ocasió amb 10 equips -3 menys que l’any passat– que han hagut de competir entre ells en diferents fases de menys a més dificultat.

Els equips, competint al Joc del Perxe d’aquest 2019 (Foto: Albert Grinyó)

Preguntes per tothom

Aquest any s’han apuntat a la iniciativa menys entitats que en la primera edició: L’Associació l’Estornell-Casa Llavasa, Tratea Teatre, el Club de Tennis Taula-Els Carquinyolis, la Formació Permanent, el Club Atlètic Espluguí, l’Associació de Jubilats, l’Orquestra i Cor TLP, la Unió de Botiguers, els Grallers, Gegants i Nans i Càritas Parroquial.

En les primeres fases, els presentadors han fet diferents preguntes als participants que havien de col·locar-se unes ulleres gegants per respondre, dient abans ‘alego contesto’. En algunes ocasions d’emptat en la cursa, fins i tot, els equips s’han hagut de disputar les ulleres trencant-les o repartint-les a pedra, paper i tisora.

Dos dels equips enfrontant-se per recollir les ulleres primer. (Foto. Albert Grinyó)

Nou format audiovisual i 20 metres de llonganissa

A la fase final, diversos espluguins van fer les seves preguntes des de diferents racons de l’Espluga. Gonzalo Gil, M. Àngela Anguera, Ramon Rosich, Marcus Vinicius Teixeira, Laia Torres o Elisenda Rosell van ser els encarregats de fer les qüestions més dificils.

Els guanyadors del Joc del Perxe del 2019 amb els 20 metres de llangonissa i el guardó. (Foto: Albert Grinyó)

L’equip de Càritas Parroquial format per Pilar Garrell, Josep M. Mercadé i Blai Rosell va guanyar al de l’Associació l’Estornell format per Anna March, Marc Vendrell, Xavier Rosell i Helena Rivero, aconseguint el guardó i 20 metres de llonganissa espluguina, la principal novetat d’aquest any.

Fins ara el premi l’havia ostentat i guardat l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, que en aquesta ocasió van ser eliminats a la primera fase i van cedir el guardó als guanyadors.