En el marc de la 454a Fira de Sant Vicenç, la 21a Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins ha premiat la tasca dels espluguins i espluguines durant el 2018. Com a resultat de la votació popular, es van entregar els guardons a les 10 candidatures guanyadores, entre una trentena de mèrits individuals reconeguts juntament amb 11 entitats del municipi que també van rebre una menció.

El sopar de la nit d’entitats perd assistents

Com és habitual, l’acte es va celebrar al pavelló del Casal després del sopar enguany a càrrec de l’Art Restaurant de l’Espluga, però amb una disminució del nombre de participants, baixant per sota de les 200 persones fins a les 171 persones. La música de Julivert va amenitzar el sopar. La gala de reconeixements va arrancar amb l’entrega dels premis individuals que es van decidir a través de les votacions de 469 persones. Per a cada categoria es van homenatjar els 3 finalistes i fent entrega del guardó a la proposta més votada.

Pel que fa a la categoria de publicacions, l’editorial La Musca va guanyar amb la publicació del llibre “Els Pastorets i la Samarra d’en Getsè”, amb la menció per a Josep M. Vallès i la formació musical Tòlia i les Guineus.

Nerea Becerra va rebre el guardó de l’àmbit professional per la seva destacada trajectòria i la seva tesi doctoral d’excel·lència relacionada amb el món de la nutrició. Mentre que Ramon Rosich i David Ferrer van ser els altres dos finalistes.

En esports, Roger Roig va guanyar la votació popular en reconeixement a la primera posició de la categoria junior a la Copa catalana de descens urbà en bicicleta. També van ser finalistes Roger Casas, Josep M. Poblet i Aleix Poblet. L’àmbit esportiu també va incorporar la subcategoria reptes que va premiar a Erika Soriano per la participació a la UltraEbre Swim Marathon, una travessia nedant d’uns 30 quilòmetres. Marc Martí, Sergi Montlleó, Toni Morlans i Josep M Pons Morató van ser els reconeguts amb un diploma com a finalistes.

Més de 450 persones participen a la votació popular dels Mèrits Espluguins

L’Escola Vedruna va recollir un dels guardons en reconeixement al distintiu d’Escola Verda

Pel que fa a l’educació, l’Escola Vedruna va rebre un premi per haver aconseguit el distintiu d’Escola Verda, mentre que Aleix Valero i Marta Sans van ser els guanyadors de la votació popular per haver format part de la Banda Simfònica Infantil Nacional de Catalunya, juntament amb la menció per Eulàlia Pons i Mark Antonio.

Un projecte a cavall entre l’educació i la comunicació va ser mereixedor de la menció especial. Aquest guardó el va recollir Anna Garcia, Sergi Civit i Alba Colilles amb el projecte Rumb a la Vida per visibilitzar noves pedagogies educatives. Al seu costat, Pilar Garrell i Josep Maillo van rebre el diploma commemoratiu. La menció especial, pel que fa a col·lectius, va ser per al Paratge Natural de Poblet gràcies al projecte de voluntariat forestal impulsat amb el GEPEC, pioner al territori.

Aquest 2019 també s’ha afegit una categoria per a les empreses i establiments locals que ha reconegut els 130 anys de la Pastisseria Farré Gamell i els 25 de Drac Actiu des de la seva creació i 10 de la seu a la Fassina Salfuro.

Una desena d’entitats premiades

La Nit d’Entitats també va homenatjar una desena d’entitats per les seves celebracions o per haver complert una fita destacada. L’Orquestra Treu-li la Pols al Teu Instrument va ser reconeguda pel seu desè aniversari i la Formació Permanent del Casal pels seus 40 anys de vida. Els Diables de l’Espluga i l’Associació del Pessebre Vivent van ser premiats per haver inaugurat una nova seu social i la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga per la posada en funcionament de la nova web comercial.

El Casal de l’Espluga també va recollir una de les mencions pel segon premi de comunicació associativa que ha rebut la revista El Francolí. En l’àmbit esportiu, les entitats premiades van ser el Club Tennis Taula de l’Espluga pel doble ascens a la segona divisió, lEscola de Dansa del Casal per dues medalles d’or al concurs ANAPRODE i el Club Hípic Francolí per haver aconseguit fins a 16 podis.

Finalment, també es va premiar a l’Associació l’Estornell per l’acte d’inauguració de Casa Llavasa que va implicar la cultura espluguina i l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell pel projecte d’integració dels joves migrants que acull l’Alberg Jaume I de l’Espluga.

La nit de Fira, més festiva

Una de les apostes d’aquesta 454a Fira de Sant Vicenç ha estat la incorporació d’un cartell musical més ampli i popular durant la nit de dissabte al pavelló del Casal. Les versions de Zapping Trio, Dj Alba Rosso i Dj Enredu van fer créixer l’afluència de públic en comparació amb els darrers anys.