Primera posada en escena de la candidatura de Som Espluga per a les eleccions municipals d’aquest maig. Repeteixen la confluència de sectors d’esquerres sorgida el 2015, però ara, asseguren, amb un projecte més treballat i amb una base més sòlida. Així ho han volgut mostrar aquest divendres al Bar del Casal presentant un equip format per una setantena de persones. Per al Grup Municipal l’equip és una prioritat que, per ara, passa sobre de la definició de la llista electoral.

L’acte va ser obert al públic, en un format d’auditori circular on van intervenir-hi les noves incorporacions. Cares joves i també persones que ja tenen experiència en política local van explicar els eixos de treball de Som Espluga i els motius pels quals s’han sumat al projecte. La formació ha presentat l’equip, però encara no parla dels llocs de la llista i, segons expliquen, encara estarien per concretar.

Aida Morgades considera que Som Espluga arriba més forta a les noves eleccions

En l’acte també hi van participar els regidors que fins ara han estat a l’oposició al llarg d’aquesta legislatura, tot i ser la llista més votada en les eleccions del 2015. La presentació de l’equip també va comptar amb la intervenció de l’espluguí Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya.

Som Espluga ha destacat la pluralitat de la seva base, com ha expressat la regidora Aida Morgades: “L’equip és molt divers, hi ha edats molt diferents, també diverses nacionalitats. El més important és que hi hagi gent diferent i que tothom aporti idees”.

Morgades explica les virtuts de l’equip
Fotografia de l’equip de Som Espluga per aquestes eleccions (Foto: Pep Morató)

Des de l’abril, la formació d’esquerres ha desenvolupat jornades temàtiques per treballar el programa electoral, la darrera serà aquest febrer. Pel que fa als eixos, durant l’acte es van posar sobre la taula problemàtiques com l’habitatge, la indústria, el comerç local, la comunicació, urbanisme o les energies renovables. La presentació d’aquest divendres ha estat “el punt d’inici del projecte i d’un equip”, com va manifestar Xita Amill, conductora de la presentació, però continuarà fins al maig amb altres actes oberts.