La 454a edició de la Fira de Sant Vicenç ha arrancat aquest matí de dissabte amb l’esmorzar popular a la plaça de l’Església, però el tret d’inici oficial ha arribat més tard, des de la plaça 1 d’octubre, a càrrec del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

Font ha tallat la cinta inaugural a dos quarts de 12 del matí acompanyat dels representants de l’Ajuntament de l’Espluga, el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Àngel Xifré. A continuació, com és habitual, les autoritats han recorregut el recinte firal que aquest 2019 s’ha incrementat amb prop de 250 paradistes i la primera edició de la Fira de Consum Estratègic.

L’acte inaugural ha acabat a la sala de plens de l’Antic Hospital des d’on el director de l’Agència de Turisme ha posat en valor la vigència de la fira espluguina després de més quatre segles i mig de tradició. Per a Font, la xifra de 454a edicions és un indicatiu de la perseverança del municipi amb la Fira de Sant Vicenç i el lligam amb la pagesia. Finalment, David Font també ha estat convidat a veure alguns dels elements de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga.

David Font valora la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga

El programa d’actes inclou propostes socials, culturals i esportives que proposen les entitats de l’Espluga. Teatre, presentacions d’un llibres, xerrades o portes obertes a entitats completen l’agenda.

També arriba el moment de reconèixer la tasca dels espluguins/es durant el 2018 amb la 21a Nit d’Entitats que enguany seguirà amb una nit més festiva. Abans de tot això, el Joc del Perxe, el concurs que posa a prova els coneixements de les entitats de l’Espluga.