La xerrada sobre nocions bàsiques de primers auxilis ha tornat a entrar a les aules dels instituts de la Conca de Barberà aquest cap de setmana per oferir a l’alumnat de 3r d’ESO directrius bàsiques de prevenció, seguretat i primers auxilis.

El taller s’ha impartit als instituts de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt. A les dues primeres poblacions la xerrada ha anat a càrrec dels Bombers de la Generalitat, mentre que a Santa Coloma la va impartir la infermera del programa Salut i Escola.

Fa més d’una dècada que aquestes xerrades s’ofereixen als instituts des de l’Oficina Jove amb l’objectiu d’explicar als joves els primers auxilis, com actuar en cas d’un accident, la prevenció i la seguretat. Per exemple, els alumnes coneixen el protocol PAS que consisteix en protegir, avisar i socórrer o la utilitat del telèfon d’emergències europeu 112.

El taller convida els nois i noies a participar a través d’exemples pràctics, com fer pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

ÀUDIO: Toni Morlans explica la xerrada i els consells (Emès el febrer del 2018)