Els treballs per enderrocar l’antic Hotel Ducal de Montblanc ja han començat. En el seu lloc, l’empresa Corporació Alimentària Guissona vol ubicar una nova botiga BonÀrea i una vintena d’habitatges per a lloguer. Inicialment, les obres s’havien d’encetar aquest passat dilluns, però els treballs s’han endarrerit i no va ser fins aquest dimecres a la tarda que es va començar a tirar a terra aquest emblemàtic edifici. De fet, aquest dimecres al migdia ja es va procedir a tancar perimetralment l’edifici i a la tarda ja es van fer els primers treballs.

La voluntat de Guissona és situar als baixos una botiga BonÀrea i un restaurant; un aparcament subterrani i construir dues plantes de pisos de lloguer, amb 24 habitatges. D’aquesta manera, s’ampliarà l’oferta de lloguer a Montblanc, que actualment és escassa.

De fet, un dels objectius de l’equip de govern és treballar en l’ampliació dels habitatges de lloguer a la vila i, en aquest sentit, en el passat ple es va donar llum verd a la creació d’una nova línia de subvencions per la rehabilitació d’habitatges del casc antic per tal de destinar-los a lloguer. Ara, amb la creació d’aquesta vintena de nous habitatges, també ajudarà a ampliar l’oferta. Segons el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Montblanc, Santi Porta, aquests treballs són ben rebuts perquè «aquesta legislatura ampliarem els habitatges a Montblanc».


Santi Porta valora l’enderroc de l’antic Hotel Ducal

Ja al febrer del 2017, el ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar la modificació del Pla General del Municipi per tal d’adequar la volumetria de l’edifici actual i reduir el sostre edificable.