Rojals, Vilanova de Prades o Prades han rebut en les últimes hores la primera enfarinada de la temporada. Els primers flocs s’han deixat veure als punts més elevats de les Muntanyes de Prades i, a primera hora del matí, segueix nevant prenent terra de forma testimonial. El front seguirà actiu en les pròximes hores, però no s’esperen gruixos destacats.

Si bé es la primera enfarinada de la temporada, aquests punts elevats de les Muntanyes de Prades ja van rebre els primers flocs de neu aquest diumenge. Ara, amb temperatures més baixes i el front que està creuant el país, la precipitació està sent en forma de neu per sobre dels 800 metres.

Imatge de Vilanova de Prades a les 8.45h (Foto: estació Meteo Prades)

Un dels municipis de la Conca que ha despertat emblanquinat és Vilanova de Prades, a 886 metres d’altitud, on segons l’estació de Meteo Prades la temperatura ha estat durant la matinada i primera hora del matí rondant entre 1 i 2 graus positius. Més baixes han estat a Rojals, per sobre dels 900 metres d’altitud, on el termòmetre ha baixat dels 0 graus.

La Diputació de Tarragona ha activat els seus equips de carreteres per evitar incidents a les carreteres de les cotes més elevades de la demarcació. Protecció Civil ha activat en alerta el Pla Neucat per la previsió de nevades intenses al Pirineu i més febles a la serralada prelitoral per sobre dels 600 metres.