Desenes d’infants han estrenat aquest dissabte els gronxadors i aparells del nou parc infantil que l’Ajuntament de Vimbodí ha habilitat al raval de Lleida amb elements que recorden la tradició vidriera de la vila. El nou espai, d’uns 2.000 metres quadrats, ha suposat una inversió d’uns 124.000 euros i s’han inaugurat coincidint amb la Festa Major de Sant Antoni Abat.

Era una instal·lació demanada al municipi, reconeix l’alcalde, Joan Güell, ja que fins ara només es disposava d’una petita àrea infantil molt pròxima a la carretera. L’àrea de lleure consta d’una zona amb diverses atraccions per als infants, com el balancí o la xarxa tridimensional que són les que han tingut més èxit entre els nens i nenes. D’altra banda, hi ha un espai amb bancs, taules de pícnic i l’actuació també ha inclòs la instal·lació de papereres, una font, punts de reg automàtic, una torre central de llum amb temporitzador i accessos adaptats.

Gronxadors amb caràcter vidrier

«Vam tendir a fer un equipament que ens permetés aprofundir en l’especialització del poble com a destinació de turisme familiar i un espai per acollir les escoles que visiten el Museu i Forn del Vidre», ha explicat l’alcalde. I és que en aquest nou parc, Vimbodí també es reivindica com a vila vidriera de Catalunya, ja que en alguns dels gronxadors s’hi poden veure dibuixos d’aquesta artesania i també un plafó que convida el visitant a passar pel museu.

Joan Güell, alcalde de Vimbodí, destaca el projecte

El parc disposa pràcticament d’un 50% de superfície lliure on Joan Güell ha anunciat que l’actual equip de govern hi voldria projectar una pista multiesportiva i una petita zona de skate park, aquesta darrera proposta com a resultat d’uns processos participatius que es van fer a l’escola.

L’EFMR emetrà aquest dilluns un reportatge de la inauguració del parc infantil amb les veus dels nens i nenes que l’han estrenat. Es podrà escoltar al programa La Conca al Dia, d’11 a 12 del matí al 107.4 FM, a EFMR.cat i al televisor al canal de TDT.

Elements del nou parc infantil de Vimbodí (Foto: Gerard Bosch)

La inauguració s’ha integrat en els actes de la Festa Major d’hivern a última hora perquè s’ha enllestit tot just aquesta setmana després d’uns quatre mesos. El nou parc ha suposat un cost de 80.000 euros, dels quals un 80% s’han finançat a través del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, i també cal sumar-hi la compra i tancament perimetral del terreny que va suposar una inversió de 44.000 euros.