Montblanc ja ha posat nom i cognoms als protagonistes de la Setmana Medieval d’aquest 2019. La gala d’elecció de Sant Jordi i la Princesa ha seleccionat aquesta nit de dissabte Ramon Solanes i Míriam Ortín, d’entre dos candidats i set candidates.

Els dos joves ja han encarnat els personatges aquest matí de diumenge, com és habitual, per fer les fotografies oficials i la presentació davant dels mitjans de comunicació, just l’endemà d’haver rebut els vots dels socis de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

La Princesa i el Sant Jordi expliquen el camí que han seguit i que suposa per a ells

La cantata de les escoles de la Conca dedicada a la Princesa i Sant Jordi

També s’han donat a conèixer els noms de la resta dels protagonistes de la festa que se celebrarà del 23 d’abril al 5 de maig, així com el cartell oficial d’aquesta 32a edició obra de l’estudi Crea2 amb la fotografia de David Oliete. Un suport gràfic que ha servit per estrenar la nova imatge de la Setmana Medieval que ara afegeix “Sant Jordi” a la cua de la marca i mostra un drac redissenyat com a element destacat.

El president de l’Associació valora la nova imatge de la Setmana Medieval
Sant Jordi, la Princesa, la reina i el rei de la 32a Setmana Medieval (Foto: Gerard Bosch)

Paulino Gascón i Carmen Nuñez seran els reis de la Setmana Medieval d’enguany i la parella Ramon Bové i M. Teresa Dulcet ocuparan el paper de Veguers. Pel que fa a les cases de la vila, estaran representades per Abraham Casanovas i Marcela Bouchnerova (Casa Vilafranca), Gerard Llopis i Vanesa Roselló (Casa Gener), Jordi Vallverdú i Carme Montserrat (Casa Alenyà).

El Pont Vell s’estrenarà com a escenari del Torneig Medieval

El president de l’Associació, Joan López, ha anunciat el canvi d’ubicació del Torneig Medieval que es traslladarà a la zona del Pont Vell, un espai on l’Ajuntament de Montblanc està treballant des dels darrers mesos per descobrir-lo i adequar la zona del pont i la llera del riu. López considera que permetrà una renovació de l’espectacle i incrementar la capacitat de públic.

Joan López explica el canvi d’escenari del Torneig Medieval

Una de les altres novetats que s’han donat a conèixer ja aquest cap de setmana és l’estrena de la “Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi” que ha produït el montblanquí Jordi Cartañá amb les veus de Joan Reig i Maria Jacobs, de la qual l’editorial La Musca n’ha publicat un disc amb les il·lustracions de Laura Magrinyà. La cantata serà interpretada per 500 alumnes de cicle mitjà de les escoles de la Conca el 3 de maig.

Jordi Cartañá exposa les seves expectatives de la cantata

El programa La Conca al Dia oferirà aquest dilluns, de 11 a 12 h, un reportatge amb les novetats i opinions dels protagonistes de la 32a Setmana Medieval.