Ja s’ha obert el termini de votació dels reconeixements individuals de la 21a Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins i es podrà votar fins al 23 de gener a través d’un formulari web o de forma presencial. Els espluguins i espluguines majors de 16 anys han d’escollir entre tres candidatures la que mereix el guardó en cada una de les vuit categories.

El procés de votació arriba enguany després de les propostes que han fet arribar les entitats i, per primera vegada, també els veïns del municipi. Les diverses propostes van ser deliberades per la comissió de treball de la Nit d’Entitats en funció de les bases dels reconeixements per tal de proposar tres candidatures per a cada categoria.

Les distincions dels mèrits 2018 es dividiran en publicacions, mèrits professionals, esportius, reptes esportius excepcionals, educació i menció especial. Per a cada categoria es donarà un únic premi, tot i que també es farà una menció especial als finalistes. A més a més, també s’atorgaran reconeixements a les associacions de nova creació o les que hagin celebrat alguna efemèride especial. Una de les novetats d’enguany és que s’afegeix una categoria de reconeixement als establiments i empreses locals.

Els reconeixements s’entregaran durant la Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins del dissabte 26 de gener per la qual ja s’han posat a la venda els tiquets del sopar a l’Oficina de Turisme. La venda també acabarà el dia 23 de gener.

NOMINACIONS PER ALS RECONEIXEMENTS DE LA NIT D’ENTITATS 2019

PUBLICACIONS:

Josep M. Vallès i Joan M. Pujals per la publicació del «Llibre resum de l’any Muntanyola».
L’Editorial La Musca per l’impuls de la cultura espluguina a través de la publicació del llibre «Els Pastorets i la Samarra d’en Getsé», de David Ortin i Joan Vizcarra.
Tòlia i les Guineus per la publicació del disc «Un cabàs de cançons».

MÈRITS PROFESSIONALS:

Ramon Rosich pels anys de dedicació al capdavant del Museu de la Vida Rural i de la memòria històrica de l’Espluga.
David Ferrer per haver rebut el títol de mestre artesà.
Nerea Becerra per la seva destacada trajectòria professional i per la seva tesi doctoral d’excel·lència relacionada amb el món de la nutrició

MÈRITS ESPORTIUS

Roger Roig per la primera posició de la categoria junior a la Copa catalana de descens urbà en bicicleta.
Roger Casas per la tercera posició de la categoria sènior al Campionat de Catalunya d’Enduro.
Josep M. Poblet i Aleix Poblet per la tercera posició de la disciplina de salt d’obstacles al Campionat de Catalunya de Ponis.

MÈRITS ESPORTIUS – Reptes / Esdeveniments excepcionals

Marc Martí, Sergi Montlleó i Toni Morlans per haver aconseguit ser finishers a la Ultra Trail du Montblanc corrent un total de 24hores.
Erika Soriano per haver aconseguit ser finisher a la UltraEbre Swim Marathon, una travessia internacional de referència al sud d’Europa, nedant un total de 30,830 km en un temps de 6 hores i 17 minuts.
Josep M Pons Morató pels seus anys practicant esport i per la primera posició de la categoria màster al Circuit de Tarragona de Curses de Muntanya de 21km.

EDUCACIÓ – individual

Aleix Valero i Marta Sans per haver estat seleccionats com a músics per integrar la Banda Simfònica Infantil Nacional de Catalunya (BANSIC).
Eulàlia Pons per haver guanyat la beca a nivell nacional i poder estudiar el batxillerat a Estats Units.
Mark Antonio per la primera posició a les proves Cangur de Matemàtiques, pel que fa a alumnes de sisè de primària.

EDUCACIÓ – Col·lectiu
l’Escola Vedruna per haver aconseguit el distintiu d’Escola Verda

MENCIÓ ESPECIAL – Individual

Pilar Garrell pels seus anys de dedicació i suport municipal a les entitats locals.
Josep Maïllo per la reconstrucció i exposició de les seves joguines de la postguerra.
Anna Garcia i Sergi Civit pel projecte «Rumb a la Vida», un projecte altruista que té l’objectiu de visibilitzar noves pedagogies educatives a través de microdocumentals

MENCIÓ ESPECIAL – Col·lectiu

Paratge Natural d’Interés Nacional de Poblet per la prova pilot de voluntariat forestal, pioner als boscos mediterranis, a proposta del Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans, duent a terme tasques de gestió forestal, millora de camins i bioconstruccions amb pedra seca, millora de l’itinerari de les 100 fonts, un sender al barranc de l’Argentada o la recuperació d’un empedrat la Pena.
Museu de la Vida Rural pel projecte inèdit: Exposició «The Dust Bowl, la natura es rebel·la»
L’antiga secció excursionista del Club Atlètic Espluguí pels seus anys de servei i la feina feta.