Tac12 emetrà aquest diumenge a les 22.30h un capítol especial de la sèrie documental ‘Tremolors’ sobre la Batalla de l’Ebre, dedicat en aquest cas a l’entrada de les tropes franquistes a la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès.

Aquest epíleg vol respondre a l’èxit que ha tingut el projecte documental emès durant el 2018. En aquesta ocasió, el nou capítol es fixa en el que va passar un cop finalitzat el mortífer episodi bèl·lic al riu Ebre, i que va comportar la invasió franquista a les comarques tarragonines.

L’historiador montblanquí Gabriel Serra participa al capítol especial de Tremolors

L’entrada a Montblanc

El capítol fa un repàs detallat a l’arribada de les tropes de Franco des de Ponent, just ara fa 80 anys. Després del bombardeig de l’1 de gener a l’Espluga de Francolí, el bàndol franquista va entrar a la Conca des de Vinaixa, passant per l’Espluga i entrant a Montblanc. Al capítol epíleg de ‘Tremolors’, l’historiador montblanquí Gabriel Serra explica com va ser l’entrada de les tropes a Montblanc.

A més, Tremolors s’ha servit de fotografies i imatges dels arxius municipals de Tarragona, Valls i l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. A més de les imatges del mateix NODO i de l’arxiu de l’agència EFE. Testimonis vius, historiadors i experts han analitzat l’arribada dels feixistes al documental.

Preestrena a Tarragona

Aquest dimarts, el capítol epíleg es va estrenar en exclusiva a l’Antiga Audiència de Tarragona, coincidint amb la data en què els franquistes van entrar a la ciutat, just ara fa 80 anys. La sala plena fins la bandera va demostrar l’alta expectació pel punt i final de la producció històrica de TAC12.

La ciutat de Tarragona es va convertir en bastió del règim i de la repressió, de la nit al dia. El capítol inclou una recreació històrica enregistrada al Balcó del Mediterrani que il·lustra com l’auxili social de Franco va repartir pa i menjar, només entrar a Tarragona. Un fet que es va reproduir a la majoria de poblacions.