Al llarg del 2018 el Monestir de Poblet ha rebut 92.359 visitants, el que suposa una disminució del 8% respecte el 2017 quan es va situar per sobre de les 100.000 persones. Tot i això, el monestir segueix sent l’espai més visitat de la Conca de Barberà i l’any passat va estrenar les visites temàtiques.

El Monestir perd un 40% de visitants en una dècada

Les dades del monestir cistercenc no remunten i la xifra d’aquest 2018 és la més baixa de la darrera dècada i empitjora el balanç del 2011 que era l’última ocasió en què la xifra de visitants va situar-se per sota dels 100.000. Abans de la crisi econòmica, l’any 2000 el Monestir de Poblet va arribar a les 187.873 persones.

ENTREVISTA a Lluís-Marcel Espasa, director del centre de recepció del Monestir de Poblet

La inauguració del nou Centre d’Interpretació, aquest 2019

“El que volem és fer la marca Poblet més atractiva”, ha explicat el director del centre de recepció del Monestir de Poblet, Lluís-Marcel Espasa, a l’EFMR. En aquest sentit, ha assegurat que el 2019 serà l’any d’inauguració de l’ampliació del museu del monestir i també obrirà portes el nou Centre d’Interpretació. El nou espai, impulsat el 2015, posarà en valor els aspectes paisatgístics, culturals i espirituals del montestir, així com la seva creació i presentarà un tast de la vida monàstica.

A l’espera dels nous projectes, el 2018 es van estrenar les visites temàtiques per oferir noves experiències al visitant. El Retaule de Poblet, les Tombes Reials, les Llegendes de Poblet i el procés ecològic del Monestir de Poblet han estat els temes que han centrat les rutes per redescobrir el conjut arquitectònic.