El Monestir de Poblet ha presentat aquest dissabte una nova proposta turística per ensenyar la conversió ecològica que ha efectuat des del 2007. Es tracta d’una visita temàtica que dóna a conèixer els sistemes i la política d’eficiència del monestir cistercenc.

En aquests darrers anys, Poblet ha aplicat nombroses mesures per esdevenir un exemple d’eficiència energètica al territori. Per exemple, són visibles els fanals solars de la plaça del monestir, una tecnologia importada d’Àustria. Els visitants també poden comprovar com han canviat les zones enjardinades, deixant enrere els abundants espais de gespa natural i substituint les plantes exòtiques per espècies autòctones, una acció que ha permès un estalvi d’aigua i reduir els problemes d’humitat que patia el conjunt arquitectònic.

La nova visita temàtica explica aquest projecte i permet veure part dels canvis recorrent espais del Monestir. La proposta permet descobrir el centre monàstic des d’una altra perspectiva, una proposta que Poblet emprèn per atraure nous públics.

La proposta d’aquest dissabte va en sintonia amb la resta de visites temàtiques que el Monestir de Poblet ha efectuat en aquest darrer any. El Retaule de Poblet, les Tombes Reials, la visita familiar i mites i llegendes del monestir són els temes que han centrat les darreres ofertes temàtiques. Després de Setmana Santa, Poblet tornarà a celebrar les activitats de forma periòdica o bé sota demanda.